… →

Finstral →

Műanyag

Műanyag.

Bevált és gazdaságos.

Lágyabb éleivel és formájával a műanyag egy könnyen kezelhető, sokoldalú alapanyag. Gazdaságos, tartós és teljesen időjárásálló. Ablakainkhoz magunk gyártjuk a profilokat: kiváló minőségű PVC receptúrával és több mint 50 éves műanyaggyártási tapasztalatunkkal.

műanyag-ablak

Tartós és ellenálló.

Műanyag ablakaink profiljai teljes keresztmetszetben színezettek, a felületi fóliázás helyett. A mintázatok közvetlenül a műanyagprofil felületére préseltek, jelentősen növelve a karcok és szennyeződésekkel szembeni ellenállást. Fa mintázatok esetén a felületi fólia a műanyag profilra van hegesztve, tartós kötést biztosítva.

A műanyag ablak tartós.

A műanyag ablakok korhadásmentesek és tartósak. Ez előnyt jelent a fával szemben, melyet az időjárás károsít és a baktériumok lebontják.

A műanyag ablak tartós

Anyagában mintázott felületek.

Fényes, erezett vagy szatinált: a magas minőségű alapanyagnak köszönhetően mindhárom textúra kiválóan érvényesül. És mindhárom alapáron választható.

Matt hatású szatinált felület kellemes tapintással.

Fa hatású rezett felület.

Fényes, klasszikus műanyag ablak felület.

Színezett profilok.

A színes profilok teljes keresztmetszete színezett, így nyitott ablaknál sem látunk fehér műanyag felületet.

Sötétebb színek extra UV védelemmel.

A szürke és barna tónusokhoz kívülre akrilátból készült átlátszó UV védelmet alkalmazunk a még hosszabb színstabilitás érdekében.

Finstral fa dekor felület (DIN EN ISO 2409 rácsvágás teszt) összehasonlítva egy szokványos, ragasztott fóliás ablakkal

A fa mintázatú ablakok élethűek és karcállók.

A Finstral ablakoknál a fa dekor mindig elválaszthatatlanul beleolvad a műanyagba, így szilárdan és tartósan kapcsolódik a profilhoz. A profil könnyen ellenáll az iparágban használt rácsvágás tesztnek is,  amelyet a tapadási szilárdság ellenőrzésére használnak. Ezenkívül a Finstral fa dombornyomással finomítja a felületet, így a keret még élthűbbnek tűnik. Az alap-profil és a tömítések mindig a felülethez illő  árnyalatúak.

A PVC nagyon tartós anyag. A saját receptünkben szereplő alacsony mésztartalom biztosítja, hogy ablakaink még ütésállóbbak legyenek. Ezt mutatja az ütésállósági vizsgálat, amelyben 1 kg súly esik 1,5 m magasságból a -10 °C alát hűtött profilmintára, amely nem törhet el.

Nem számít, nap, vihar, jégeső vagy hó: a műanyag ablak szívós. Emiatt szélsőséges időjárási körülmények között is mindig  méretstabilak maradnak. Ezt rendszeresen teszteljük is a csapóeső próbapadon.

Fehér profiljainkat a szigorú S éghajlati osztályra teszteltük, ezért ellenálnak a szélsőséges nyári melegnek. Méretbstabilak maradnak még a legerősebb napsugárzásban is, és nem sárgulnak. Ezt rendszeresen ellenőrizzük a független SKZ műanyagközpont xeno teszt eljárásával.

Több mint 50 év gyártási tapasztalat.

Mi a Finstralnál 1969 óta foglalkozunk műanyaggal. Ez több mint 50 éves tapasztalat a PVC-vel és mindazzal, ami az ablakok gyártásával együtt jár. Folyamatosan tanulunk – és folyamatosan fejlődünk.

Gyártási tapasztalat 1969 óta

Erős profilokat fejlesztünk.

A legtöbb ablakgyártóval ellentétben a Finstralnál minden ablakprofilt magunk fejlesztünk, és minden főprofilt 3 mm-es átlag feletti külső falvastagsággal gyártunk és következetesen az A minőségi osztálynak megfelelően alakítjuk ki.

Kapcsolat

Harsányi kft

H-9200 Mosonmagyaróvár

Barátság u. 12/A.

+36 70 422 8705

+36 20 557 0008

mosonablak@mosonablak.hu

Bemutatóterem

H-9200 Mosonmagyaróvár

Barátság u. 12/A.

Nyitvatartás: hétfő-péntek 9.00-17.00

Szombat: előzetes egyeztetés szerint

Vasárnap: zárva

Adószám: 12520622-2-08          

Cégjegyzékszám: 08 09 009065        

Bemutatóterem

H-9200 Mosonmagyaróvár

Barátság u. 12/A.

Nyitvatartás: hétfő-péntek 9.00-17.00

Szombat: előzetes egyeztetés alapján

Vasárnap: zárva

Kapcsolat

Harsányi kft

H-9200 Mosonmagyaróvár

Barátság u. 12/A.

+36 70 422 8705

+36 20 557 0008

mosonablak@mosonablak.hu

Adószám: 12520622-2-08          

Cégjegyzékszám: 08 09 009065