Ahogy tapasztaljuk, a megfelelő bejárati ajtó kiválasztása mindenkinek fontos ügy egy építkezés során. Ennek ellenére a legtöbben pusztán a látvánnyal foglalkoznak, a funkcióval már kevésbé. Tény, hogy a bejárati ajtó a ház leggyakrabban használt nyílászárója. A gyakori használat és a viszonylag nagy méret miatt elengedhetetlen a mechanikai stabilitás. Hetente több telefont kapunk, melyben bejárati ajtók javítását kérik. Ezek nem a mi ajtóink, és sokszor egyáltalán nem, vagy csak több tízezer forintos költséggel javíthatóak. Azt kell mondjuk, a piacon nagy számban, 100 – 200 000 forintos áron kínált bejárati ajtók minimum gyanúsak. Bemutatótermünkben műanyag és alumínium bejárati ajtót is tudunk mutatni, így a vásárlás nem lesz zsákbamacska.

Műanyag bejárati ajtó

Csak olyan ajtókat kínálunk főbejárati felhasználásra, melyek kifejezetten ajtóprofilból készülnek. Ez kellően széles ahhoz, hogy sokkal nagyobbra méretezett acél merevítés kerüljön bele. Ez megakadályozza a vetemedést, illetve a szárny lógását. Sok helyen kapni ablak-, vagy mellékbejárati profilból készült ajtókat, ezek természetesen olcsóbbak. De egy teraszajtó nem lesz bejárati ajtó attól, hogy kétoldali kilincset szerelnek rá. Az ajtó másik fő alkotóeleme a panel, az a betét, mely a megjelenést, az esztétikai élményt biztosítja. Mi a paneleket Európa piacvezető német gyártójától szerezzük be. A minden stílusirányzatot felölelő hatalmas választékon; és a sokszor kézi munkával festett apró részleteken túl a panelek lemezvastagsága és kemény hab betétje garantálja a hőszigetelést és az alaktartást. Kigyűjtöttünk néhány szép modellt, de a gyártó oldalán magad is megtervezheted ajtódat, melyet legyártunk.

Alumínium bejárati ajtó

Az alumínium mindenképpen szerencsésebb anyagválasztás bejárati ajtó esetén. A fokozott használat mellett jobb mechanikai tulajdonságokkal bír, ráadásul néhány olyan technikai finomság is kivitelezhető, mely műanyagnál nem. Az ALUHAUS ajtók 90 és 75 mm profilmélységben készülnek. A 90 mm-es profillal akár 0.74 értékű hőszigetelés is elérhető, mely lepipálja az ablakokat is. Alapfelszereltség az egyoldali (külső) rejtett szárnykeret, hengeres pánt, rozsdamentes kilincs vagy fogantyú. Rendelhető az ajtókhoz kétoldali rejtett szárny, rejtett pánt vagy ujjlenyomat olvasó. Tervezd meg saját ajtódat itt !