A külső árnyékolás a leghatékonyabb módja az épületek túlmelegedésének megakadályozására. Nyáron kint tartják a meleget, télen az üvegfelületet kevésbé engedik lehűlni, így növelve az ablakok szigetelőképességét. A zsaluziák nem csak a melegtől és a nemkívánatos pillantásoktól védenek, de képesek a fényt irányítani, és vakításmentesen a belső térben eloszlatni. A Schlotterer ® Ausztria piacvezető árnyékolástechnikai gyártója, ahol egy kézben van a rendszer fejlesztése és gyártása. Ez a magyarázat arra, hogy Schlotterer ® árnyékolással a redőnyök és a rovarvédelem minden beépítési helyzetben esztétikus és tökéletesen működő egységet alkot.

A Schlotterer árnyékolás
többet ad bármely hazai gyártó kínálatánál. Kifogástalan felületek, méretpontos illesztések és jól átgondolt, rendszerként funkcionáló rovarvédelem jellemzi.

Merev tokok

A Schlotterer redőnyök és zsaluziák tokja vastag, extrudált alumíniumból készül. Ezért a szerelőfedél nagy szélességeknél sem lóg be, illetve rögzítése zavaró csavarok nélkül történik.

Különleges felületek

Minden Schlotterer ® termék a már megszokott RAL színválasztékon túl még további lehetőségeket kínál. Sokféle időjárásálló struktúrált és DB (Deutsche Bahn) porszórás rendelhető.

Még jobb szigetelés

Igény szerint a redőnyök és zsaluziák termikusan leválasztott, azaz szigetelt vezetősínekkel is rendelhetők. Így az oldalsó spaletta és a vezetősín találkozási felületén nem alakul ki hőhíd.

Korszerű hajtás

Az elektromos redőnyök mozgatása elektronikus végállású, akadályérzékelős motorral történik, ez megakadályozza a palást károsodását ha befagy a sínbe, vagy valami alatta marad.

Rovar és pollenvédelem

Fekete színű, jó átláthatóságot biztosító rovarvédelem pollenszűrős és a házi kedvencek kaparásának ellenálló hálóval is. Rolós, nyíló, toló, lengő kivitelben, hibátlan sarokillesztéssel, nagy méretekben.

Irányított fény

A Schlotterer Retrolux® zsaluziák különleges lamella geometriája egyidejűleg képes a nyári forróság kívül tartására és a vakításmentes szórt fény beltérbe juttatására.

VORO és VORO P

Ablakok elé építhető redőnyök, ötszög és íves látszó és vakolható redőnytokkal.

RESA ablak fölé építhető redőny

A RESA redőnytok az ablakkal egy egységet alkotva kerül beszerelésre.

RAFF S zsaluzia

Látszó és vakolható tokos kivitelben, gyors szerelési idővel

ARTO zsalugáter

Masszív, alumínium zsalugáterek, melyek nem igényelnek ápolást

Rovarvédelem és pollenszűrés

Nyíló, toló, rolós és lengő szúnyoghálók extra méretekben is
VORO előtétredőnyök

VORO

VORO Bravo

VORO Putz

A redőnyöknek kettős szerepe van: télen és nyáron egyaránt szigetelnek a habbal kitöltött alumínium lamellák, illetve a leeresztett redőny a betörési kísérleteket is jelentősen megnehezíti. A Schlotterer® redőnyök tokja vastag, húzott alumíniumból készül. A szerelőfedél pontosan illeszkedik a helyére, rögzítéséhez nem kell zavaró csavar. A többféle keresztmetszetű, akár szigetelt redőnylábak lehetővé teszik, hogy bármilyen nyitásmódú rovarhálót esztétikusan, a redőnnyel egységet alkotva lehessen felszerelni.

 • 4 féle kézi, és kétféle motoros hajtással
 • csavarozás nélküli szerelőfedél
 • akadályérzékelős, elektronikus végállású, csendes motorok
 • a redőnytok zsaluzia lamellával is rendelhető
 • szigetelt redőnyláb és szigetelt hátfal opcióként
 • az SE redőnylábak növelik a teret a redőnypalást és az ablak közt – jobb szigetelés
 • a szokványos RAL színeken túl további egyedi felületek (struktúrált porfestés)

RESA felső redőnyök

A RESA ablak fölé építhető redőnytokjaival el lehet kerülni a speciális áthidaló kialakításokat. Ezek a redőnyök az ablakkal együtt, azzal összeszerelve kerülnek beépítésre egy munkafolyamat során. A kiváló hőszigetelésről vastag Neopor® tok gondoskodik.

 • vakolható, és elölről látszó alublendével is készül
 • zsaluzia lamellákkal is rendelhető
 • többféle tokmélység igazodik a falvastagsághoz
 • a tok elölről és hátulról is vakolható
 • külső oldalról javítható a redőny
 • jól kombinálható a különféle rovarháló-rendszerekkel
RAFF S zsaluzia
A külső zsaluziák vagy raffstore-ok a hőszigetelésen és a betekintés-védelmen túl a fény irányítására is képesek a dönthető dőlészögű lamelláknak köszönhetően. A zsaluziák beépítési módjuktól függően lehetnek látszó, vagy vakolható tokosak, VORO, azaz redőnytokba szereltek, és RESA, azaz ablak fölé épített redőnytokba szereltek.

A zsaluziák mellett sok esetben építészeti, a homlokzatképpel kapcsolatos elvárások szólnak. Azonban funkciójuk néhány ponton eltér a redőnyökétől.

Redőny

Télen és nyáron is szigetel

Leeresztve nincs kilátás rajta

Magasabb védelem a betörési kísérletekkel szemben

Nincs fényt irányító képessége

Osztás nélkül korlátozott méretben kapható (6-7 m2)

Fix ablakok előtt a hátsó oldal nehezen tisztíható

Zsaluzia

Nyáron véd a hőségtől, télen kevésbé szigetel

Leeresztett állapotban is kilátást biztosít

Kevésbé véd a betörésektől

A dönthető lamellák, különösen a Retrolux® irányítja a fényt

Osztás nélkül 15 m2 felület is kérhető

A dönthető lamelláknak köszönhetően a hátsó felület is tisztítható

 

RETROLUX fényirányítás

schlotterer retroluxA RETROLux-zsaluziával az árnyékolástechnika következő generációját fejlesztettük ki. Ennek az új raffstore-nak a titka a lamellájának a két részegységében és a különleges formájában rejlik: a külső szegmens visszaveri a közvetlen napsugarakat az égboltra, hogy a melegnek esélye se legyen eljutni akár csak az ablaküvegig. Ezzel szemben, a belső lamellarész a diffúz fényt a mennyezeten keresztül, vakításmentesen, mélyen a beltérbe juttatja. A klíma és a mesterséges világítás így pihenhet. Ez értékes energiát és pénzt takarít meg a hűtés és világítás terén. A Napfény raffstore-nak köszönhetően a padlót, a bútorokat és az elektromos eszközöket is megkíméljük a közvetlen napfény károsító hatásaitól.

A hőség elleni védekezés és napfényirányítás mellett a RETROLux raffstore optimális kilátást is biztosít. A teljes magasságban folyamatosan változó lamella dőlésszögnek köszönhetően a kilátás mindig a felhasználó igényeihez igazodik: a lamellázat felső részénél a lamellák laposabban állnak, így tökéletes vízszintes kilátást biztosítanak. A padló felé haladva, a lamellák egyre meredekebben állnak, így az ablakhoz közelebb lépve lefelé is kiláthatunk.

ARTO zsalugáter
A masszív ARTO alumínium zsalugáterünk tökéletes választás tradicionális épületekre. A zsalugáterek régen elsősorban a támadások ellen védtek, manapság azonban a biztonsági funkciójukat kombinálják a hőszigeteléssel és a hangszigeteléssel, valamint az egyedi dizájn lehetőségekkel és az állítható árnyékolással.
 • masszív alumínium profilok
 • véd a meleg és a betörés ellen
 • rugós előfeszítésű zárak, így erős szélben sem zörög
 • fix vagy mozgatható lamellákkal
 • kombinálható a szúnyogháló rendszerekkel
 • 4 szárnyú kivitelben 2400 mm szélességig
 • vasalat nélkül is rendelhető toló zsalugáternek
 • kimeríthetetlen színválaszték

Rovarvédelem és pollenszűrés

A Schlotterer® rovarhálók előnyeit leginkább négy tulajdonság jellemzi: tökéletesen kidolgozott minőség, az árnyékolókkal való rendszerszerű kombinálhatóság, nagy méretek, melyeknél más gyártó már csődöt mond, és a fekete színű, tökéletes kilátást biztosító háló. Minden helyzetre alkalmazhatóak az akár kétszárnyú nyíló, toló, rolós és lengő rovarhálók. A háló anyaga lehet pollenszűrős, acél, vagy akár beépített cicabejárós.

rovarháló 4plus

Bal oldalon nincs szúnyogháló, középen a tökéletes kilátást biztosító 4Plus pollenszűrős háló, jobb oldalon pedig a hagyományos üvegszálas háló látható.

A fix rovarháló keretek többféle alumínium profilból és számos könnyen használható rögzítési móddal készülnek, így minden ablaktípushoz alkalmazhatók.

A nyíló ajtók osztás nélkül akár 1300×2500 mm méretben is gyárthatók. Újdonság a lengő kivitel, melyen a kezek használata nélkül is átmehetünk.

A rolós rovarhálók árnyékolóval egybeépítve, vagy akár külön is alkalmazhatók egészen 2300 mm magasságig. Alsó akasztó nélkül, és fékes mechanikával készül.

 

Az egy vagy kétszárnyú toló rovarhálók különösen alkalmasak nagy nyílások, széles teraszajtók védelmére. Kétszárnyú kivitelben akár 4800×3000 mm méretig használható.