… →

Terasz kapcsolat →

Emelő-toló

Emelő-toló teraszajtó

Tolóajtók

Hatalmas üvegfelületek, melyeket gyerekjáték mozgatni.

A tolóajtók nemcsak rengeteg napfényt engednek be a lakótérbe, hanem pillanatok alatt kapcsolatot is teremtenek a  terasszal. Ami minden tolóajtóban közös: könnyű kezelhetőség, lapos küszöbök és maximális tervezési szabadság. Ezek a megoldások csak a Finstral-nál érhetők el. Miért? Mert egyszerűen mindent mi magunk csinálunk: profilokat fejlesztünk, szigetelőüvegeket gyártunk, és beépítési szabványokat határozunk meg. Az eredmény? Mindig kiváló minőségű tolóajtók.

Akadálymentes és rugalmas.

A nagy méretű tolóajtók tömege több száz kiló is lehet. Ennek ellenére a Finstral szerkezetek könnyen és problémamentesen használhatóak. És ha szeretné, emelő-toló ajtaja motoros változatként szinte magától nyílik: kényelmesen egy gombnyomásra, távirányítóval vagy okostelefonnal. Az emelő-toló ajtók alapfelszereltségéhez hozzátartozik a jelenleg elérhető legalacsonyabb küszöb a maximális kényelem és rugalmasság érdekében.

Rengeteg üveg.

Legyen csak üveg, látható keretek nélkül ? A kívülről teljesen üveggel borított Nova-line Plus kivitel nagyon közel áll ehhez az elképzeléshez. Még ez sem elég? A Nova-line Cristal Plus szárnyváltozatnál a tolóajtó szárnykeretét kívül-belül üveg fedi a maximálisan minimalista megjelenés érdekében. A könnyebb karbantartás előnyei nyilvánvalóak: a teljesen sík külső felületre jóval kevesebb szennyeződés kerül, és könnyű tisztítani.

Teljesüveg optika kétszárnyú tolóajtóknál.

A Nova-Line Plus kivitelű tolóajtók mozgó szárnyai kívülről üveggel borítottak. Ezért két egymással találkozó szárny esetén csukott állapotban nem látunk szárnykeretet, a két toló szárnynak olyan látszata van, mintha egy üvegből készült volna.

Működtetés

Az emelő-toló ajtó könnyedén kézzel működtethető. Kényelmi opcióként kínáljuk a Soft Stop funkciót, mely lefékezi a szárnyat röviddel a végállás előtt. A maximális kényelmet igazán nagy szárnyak esetén a motoros működtetés biztosítja.

Kézi működtetés

Soft Stop szárnyfék

Motoros működtetés

Látszó vagy rejtett tok ?

Az emelő-toló teraszajtók tokja opcionálisan teljes egészében a vakolat mögé rjthető. Emiatt úgy tűnik, hogy az üveggel borított szárny a mennyezetig ér. Kívülről csak egy 2 cm-es vékony alumínium keret látható funkcionális okokból: az üveg későbbi esetleges cseréjének lehetősége miatt.

Rejtett tok

Látszó tok

Tolóajtó fix oldalrész nélkül.

Ez a speciális szerkezet lehetővé teszi hogy a fix oldalüvegezés helyett a nem mozgó részt a falba rejtsük. Ezzel a megoldással a belső oldalon szabadon felhasználható felületet nyerünk.

Hatékony szellőztetés

A tolóajtóknál gyakran felmerülő kérdésre ad választ a VENT szellőzőszárny. Rovarhálóval ellátva megfelelő mértékű szellőzést biztosít a biztonság feladása nélkül. A szellőzőszárny külső oldalán fix alumínim lamellák találhatók, belülről pedig ablakként nyitható. 

Szimmetrikus szárnyak vagy XL üveg ?

Szimmetrikus üvegezés esetében a fix oldalüveg a mozgó szárnnyal megegyező profilú szárnykeretben kap helyet, így mindkét üveg azonos méretű lesz. Az XL üvegezés esetében az oldalsó fix üveg közvetlenül a tokba kerül, így növelve annak méretét.

XL üveg

Azonos méretű üveg

Minden alapanyagból elérhető.

Az emelő-toló ajtók az ablakokkal egyezően az összes alapanygból elérhetők. Kívül műanyag és alumínium; belül műanyag, alumínium és fa.

Műanyag

Alumínium

Fa

Kapcsolódó termékek.

M
Emelő-toló teraszajtók
üvegezési lehetőségei.

Teljesüveg optika a mozgó szárnyon, a külső oldalon.

Ennél a Nova-line Plus kivitelnél az üveg kívülről fedi a tolóajtó szárnykeretét egészena küszöbig. Ez nem csak elegánsan néz ki, de könnyebben is gondozható: nincsenek többé bemélyedések amelyeken a szennyeződés megülne.

Teljesüveg optika a mozgó szárnyon, a belső oldalon.

Ennél a Cristal kivitelnél az üveg a belső oldalon takarja el teljesen a mozgó szárny keretét. Cristal ablakokkal együtt egységes belsőépítészeti látványt nyújt. 

Teljesüveg optika a mozgó szárnyon, mindkét oldalon.

A Nova Line Cristal Plus kivitelnél a mozgó szárny keretét mindkét oldalon üveg takarja. Ez nem csak elegánsan néz ki, de könnyebben is gondozható: nincsenek többé bemélyedések amelyeken a szennyeződés megülne.

Teljesüveg optika a függőleges osztón is.

Ennél a változatnál az üveg borítás megjelenik a függőleges osztóprofilon is.

Teljesüveg optika a fix oldalrészen.

Ezzel a megoldással teljessé válik az egybefüggő üvegfelület látszata: az üveg borítás egészen a küszöbig érve a fix oldalsó mezőt is takarja. 

Kapcsolat

Harsányi kft

H-9200 Mosonmagyaróvár

Barátság u. 12/A.

+36 70 422 8705

+36 20 557 0008

mosonablak@mosonablak.hu

Bemutatóterem

H-9200 Mosonmagyaróvár

Barátság u. 12/A.

Nyitvatartás: hétfő-péntek 9.00-17.00

Szombat: előzetes egyeztetés szerint

Vasárnap: zárva

Adószám: 12520622-2-08          

Cégjegyzékszám: 08 09 009065        

Bemutatóterem

H-9200 Mosonmagyaróvár

Barátság u. 12/A.

Nyitvatartás: hétfő-péntek 9.00-17.00

Szombat: előzetes egyeztetés alapján

Vasárnap: zárva

Kapcsolat

Harsányi kft

H-9200 Mosonmagyaróvár

Barátság u. 12/A.

+36 70 422 8705

+36 20 557 0008

mosonablak@mosonablak.hu

Adószám: 12520622-2-08          

Cégjegyzékszám: 08 09 009065