Oldal kiválasztása

Hideg/meleg.

Mindig kiváló hőszigetelés.

A régi vagy rosszul szigetelt ablakok hőképei jól mutatják, hogy a hő nemcsak az üvegfelületen, hanem a kereten keresztül is elvész. Ezért fontos figyelembe venni a hőátbocsátási tényezőt (Uw értéket) a teljes ablakra – azaz az üvegre és a keretre – vonatkozóan. A Finstral ablakok mindig a legjobb Uw értékkel rendelkeznek. Nem csoda, hiszen mi magunk fejlesztjük és gyártjuk hőszigetelő profiljainkat – kiváló minőségű műanyagból, amely mindig tökéletesen szigetel.

Műanyag és alu-műanyag

Kiváló hőszigetelés

Alu-alu és alu-fa

Optimális értékek műanyag maggal

FIN-Slide tolóajtó

Nagy választék, nagyszerű hőszigetelés

Alu-alu és alu-fa

Optimális értékek műanyag maggal

Hőszigetelt üveg

Tökéletes üvegek Európa legmodernebb gyáraiból

Mit jelent az Uw érték ?

Az Uw érték a teljes ablakelem hőátbocsátási tényezőjét írja le, vagyis a hőenergia-veszteséget wattban és egy négyzetméterre vonatkozóan 1 K belső és külső hőmérséklet-különbség esetén. (Ha hőmérsékletkülönbségről beszélünk, akkor 1 K megegyezik 1 ºC  fokkal) Az Uw értéket az EN ISO 10077 szabvány szerint számítják ki, figyelembe véve a profilok mennyiségi hányadát, az üveget és az üvegtávtartó anyagától függő korrekciós tényezőt. Minél alacsonyabb az Uw érték, annál jobb a teljes szerkezet hőszigetelő képessége. További megjelölések az Uf – ablakprofilra, és Ug – hőszigetelő üvegre, Uφ – üveg távtartóra vonatkozó hőátbocsátási értékek.

"Mindig műanyag ablakmag."

Nyílászáróinkat folyamatosan fejlesztjük. De egy elvhez hűek maradtunk 50 éve: az ablak magja mindig műanyag! Jó okai vannak ennek: A műanyag az alumíniummal ellentétben alig vezet hőt és hideget, a fával ellentétben nagy, szigetelő légkamrákat tesz lehetővé a profilban. Ezért az ablakgyártásban nincs jobb alapanyag ami a hőszigetelést illeti. Ráadásul a műanyag abszolút lég- és vízzáró. A hidegnek, az esőnek vagy a szélnek kint kell maradnia. A műanyag korrózióálló, UV-stabil, ezért különösen tartós. A műanyag ugyanakkor fenntartható is, mert kíméli az erőforrásokat: a Finstral ablakprofilok 100 százalékban újrahasznosíthatók. Ahogy mondtam: jó okunk van arra, hogy ragaszkodjunk elvünkhöz.

Helmuth Seebacher termékfejlsztési vezető