Ablaktervező →

Belül →

Használat →

Nyitásmódok →

Emelő-toló

… →

Használat →

Nyitásmódok →

Emelő-toló →

FIN-Slide emelő-toló.

Mindig akadáymentes és tágas.

A FIN-Slide toló szárnya nyitáskor kissé megemelkedik, záráskor pedig visszasüllyed a küszöbre: ez a mechanizmus lehetővé teszi a nagyon lapos küszöbű és nagyon nagy tömítettségű teraszajtók kivitelezését. A konstrukció különösen nagy szárnyakat is lehetővé tesz, amelyek nagyon könnyedén nyithatók és zárhatók – és természetesen az összes elérhető alapanyagból megrendelhető.

Három egyszerűen használható működtetés.

Az emelő-toló teraszajtót alapesetben kézzel működtetjük egy viszonylag hosszú – erőkarként működő – kilinccsel. Opcionális kényelmi funkció a szárnyfék, mely a toló szárnyat közvetlenül véghelyzet előtt fékezi és megállítja. A szárnyat ezután kézzel zárt pozícióba állítani. Különösen nagy méretű szárnyak estén – ahol a szárny súlya miatt nehézkessé válik a mozgatás – jöhet szóba a motoros működtetés.

Kézi működtetés

Szárnyfék

Motoros működtetés

Motoros működtetésű tolóajtó

Motoros működtetés.

A FIN-Slide emelő-toló ajtó motoros működtetés esetén a tolószárny egy gombnyomásra nyílik és záródik: akár kapcsolóval, akár távirányítóval, vagy okostelefonján keresztül. Az ön biztonságáról is mindig gondoskodunk:  a szerkezet rendelkezik beépített becsípődés elleni védelemmel, áramkimaradás esetén pedig vészkilincssel nyitható.

Nagyon sok üveg.

Legyen csak üveg, keret nélkül ? A kívülről teljesen üveggel borított Nova-line Plus kivitel nagyon közel állnak ehhez a célhoz. Még ez sem elég? A Nova-line Cristal Plus szárnyváltozatnál a tolóajtó szárnykeretét kívül-belül üveg fedi a maximálisan minimalista megjelenés érdekében. A könnyebb karbantartás előnyei nyilvánvalóak: a teljesen sík külső felületre jóval kevesebb szennyeződés kerül, és könnyű tisztítani. Az alábbi öt üvegezési opció áll rendelkezésre:

Teljesüveg optika kívül.

Ennél a Nova-line Plus kivitelnél az üveg kívülről fedi a tolóajtó szárnykeretét. Ez nem csak elegánsan néz ki, de könnyebben is gondozható: nincsenek többé bemélyedések amelyeken a szennyeződés megülne.

Teljesüveg optika belül.

Ennél a Cristal kivitelnél az üveg belülről fedi a tolóajtó szárnykeretét. Ez a szerekezet belső nézetét különösen vékonynak láttatja.

Teljesüveg optika kívül-belül.

A Nova-line Cristal Plus szárnyváltozatnál a tolóajtó szárnykeretét kívül-belül üveg fedi. A maximálisan csökkentett megjelenés mellett itt is megjelenik a könnyű tisztíthatóság előnye.

Teljesüveg optika az osztón is.

Ennél a változatnál a fix és a mozgó szárny közötti tokosztó kívülről üveggel van borítva. Így a külső oldalon fokozódik a minimalista hatás.

Fix oldalon teljesüveg egészen a küszöbig.

Ennél a változatnál a fix oldal keretét is teljes egészében a küszöbig üveg takarja. Ez nem csak elegánsan néz ki, de könnyebba karbantartása is: en is gondozható: Nincsenek többé bemélyedések amelyeken a szennyeződés megülne.

Teljesüveg optika a két irányba nyíló szárnyaknál.

A Nova-Line Plus kivitelű tolóajtók mozgó szárnyai kívülről üveggel borítottak. Ezért két egymással találkozó szárny esetén csukott állapotban nem látunk szárnykeretet, a két toló szárnynak olyan látszata van, mintha egy üvegből készült volna.

Beépítés módja: rejtett vagy látszó tok.

A méginkább minimalista megjelenés érdekében a tolóajtórendszer kerete belülről teljesen vakolható: úgy tűnik, hogy az üveggel borított szárny a mennyezetbig ér. Kívülről csak egy 2 cm-es vékony alumínium keret látható funkcionális okokból: az üveg kívülről cserélhető. A klasszikus beépítési változatnál viszont az emelő-toló ajtó kerete a megszokott módon belülről látható.

Rejtett tok

Látszó tok

Akadálymentes küszöb.

A 2 cm-nél is alacsonyabb küszöb akadálymentes átmenetet teremt belülről kifelé. Ezen túlmenően küszöbeink tisztítása különösen egyszerű, mivel nincsenek mély hornyok, ahol a szennyeződés megülhet.

Fix oldal a falba rejtve.

Az emelő-tolóajtó rejtett kivitelben is elérhető. Itt a szerkezet nem mozgó oldala a falba van rejtve.

Négy különböző alapanyag a belső oldalon.

A FIN-Slide emelő-toló ajtót az alábbi négy alapanyaggal rendelheti meg a belső oldalon: műanyag, alumínium, ForRes és fa.

FIN-Slide műanyag

FIN-Slide alumínium

FIN-Slide ForRes

FIN-Slide fa

5 méter szélességig.

Az emelő-toló teraszajtók önálló egységként 5 méter szélességig rendelhetők, melyek 2.5 méter széles szabad átjárhatóságot biztosítanak. Ennél szélesebb nyílások beépítésére sorolt szerkezetek, vagy a FIN-Vista moduláris üveghomlokzat áll rendelkezésre.

Biztonságos szellőztetés.

A friss levegőért nem kell a biztonságot feláldozni. A FIN-Slide emelő-toló ajtóhoz rendelhető résszellőzés: a szárny nyitva van, de mégis a vasalat által reteszelt állapotban marad. Ennél még hatékonyabb szellőztetést tesz lehetővé a Vent szellőzőszárny. Ez egy belülről nyitható szellőzőajtó, melyhez gyárilag integrált rovarháló, és külső lamellás lezárás tartozik.

Résszellőzés

Vent szellőzőszárny

Mindig jól szigetel.

Anyagválasztástól és kiviteltől függően FIN-Slide emelő-toló ajtónk hőszigetelési értéke Uw 1.3 és 1,. W/m²K között van kétrétegű üvegezéssel és Uw 0.81 és 1.0 W/m²K között háromrétegű üvegezéssel.

Kapcsolat

Harsányi kft

H-9200 Mosonmagyaróvár

Barátság u. 12/A.

+36 70 422 8705

+36 20 557 0008

mosonablak@mosonablak.hu

Bemutatóterem

H-9200 Mosonmagyaróvár

Barátság u. 12/A.

Nyitvatartás: hétfő-péntek 9.00-17.00

Szombat: előzetes egyeztetés szerint

Vasárnap: zárva

Adószám: 12520622-2-08          

Cégjegyzékszám: 08 09 009065        

Kapcsolat

Harsányi kft

H-9200 Mosonmagyaróvár

Barátság u. 12/A.

+36 70 422 8705

+36 20 557 0008

mosonablak@mosonablak.hu

Bemutatóterem

H-9200 Mosonmagyaróvár

Barátság u. 12/A.

Nyitvatartás: hétfő-péntek 9.00-17.00

Szombat: előzetes egyeztetés alapján

Vasárnap: zárva

Információk

Ablak áttekintő

Prospektusok

Magazin

Adószám: 12520622-2-08          

Cégjegyzékszám: 08 09 009065